Fogyasztásmérési megoldások energiaszolgáltatóknak

Sajtószoba / Press Room

A Sajtószobában a Comptech Kft. életével illetve a forgalmazott termékekkel kapcsolatos sajtóközleményeket és híreket, illetve archívumunkban a régebbi anyagokat olvashatják.

 


A közelmúltban megtartott KLENEN’22 konferencián munkatársunk Fekete Balázs „kamstrup fogyasztásmérők és távleolvasó rendszer - a jelen és a jövő kihívásai” címmel, kommunikációs partnerünkkel, a Smart Network Solutions Kft.-vel közösen megtartott előadása megjelent a ETE szakfolyóirata az ENERGIAGAZDÁLKODÁS 63. évfolyam 2022.1-2 lapszámában. A cikk itt olvasható.
Az előadás diái pedig itt tekinthetők meg színesben. 


Az Association of Energy Engineers Magyar Tagozata, az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Energiahatékonysági Szakosztálya és az Energetikai Szakkollégium, további szakmai szervezetek, valamint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal   közreműködésével került megrendezésre Siófokon 2022. március 9-10-én a „Klímaváltozás – Energiatudatosság – EnergiahatékonyságKLENEN'22 konferencia. További részletek itt: www.klenen.eu

Társaságunk a Comptech Kft. „kamstrup fogyasztásmérők és távleolvasó rendszer - a jelen és a jövő kihívásai” címmel tartott nagy érdeklődéssel követett előadást a Konferencia másodnapján az 5.2. Mérés, almérés, adatgyűjtés szekci¬óban kommunikációs partnerünkkel, a Smart Network Solutions Kft.-vel közösen. Az előadás diái itt tekinthetők meg


2022. február 2-án került megrendezésre a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége Online Akadémiai előadássorozata (MATÁSZSZ). Ennek keretében „Intelligens fogyasztásmérő távleolvasó hálózat felépítése és a rendszer használata” címmel tartott előadást Fekete Balázs kollégánk.
Az előadásban különös figyelmet kapott: a kamstrup linkIQ® távleolvasó rendszer felépítése és használata. 
Amennyiben lemaradt az előadásról, visszanézheti a MATÁSZSZ  Youtube csatornáján: https://youtu.be/UoJt_lKxQ1Q


Beszámoló a IX. MaTáSzSz Üzleti Klub rendezvényről. Részletek: itt olvashatók.
Szegeden került megrendezésre a  A konferencia legfontosabb gondolatai itt olvashatók.
Bisnode „A” ezüst fokozatú tanúsítvány a pénzügyileg legstabilabb cégeknek. Részletek: itt olvashatók.

Fekete Balázs kollégánk  2020.11.04-én a Matászsz Online Akadémia keretében "Okos mérés, fogyasztásmérők vezeték nélküli kiolvasó rendszere" címmel tartott előadást. Az előadás diái itt megtekinthetők.
Aki lemaradt az élő előadásról, megtekintheti a MATÁSZSZ YouTube csatornáján itt.


Csepeli Csaba DRV osztályvezető cikke a Vízmű Panoráma 2020/03 lapszámában - IMI... OKOSMEGOLDÁSOK A KÖZMŰVEKNEK, INNOVÁCIÓNK A DIGITÁLIS JÖVŐNKÉRT
Helyzetfelmérés a hazai víziparról - MAVÍZ vízipari tanulmány 2020

Büszkék vagyunk kiemelt partnerünkre, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt.-re, hiszen folyamatos, átgondolt koncepciót követő fejlesztéseivel példát mutat bármely szolgáltató számára. Külön öröm számunkra, hogy ennek a fejlesztésnek mi is részesei lehetünk Kamstrup MULTICAL 3. generációs ultrahangos hőmennyiségmérőinkkel és a rájuk épülő Kamstrup READy Manager vezeték nélküli távkiolvasó rendszerrel. Manapság a távhő szolgáltatóknak egyre inkább pontos és nagyszámú mérési adatra van szüksége. Ezt a nagy adatmennyiséget precízen össze kell gyűjteni és „okosan” felhasználni a rendszer optimalizálására, a jövőbeni energiaigény meghatározására, és az új fogyasztók bevonásával kapcsolatos költségek csökkentésére, megfelelő előtervezéssel.

További információ található a kaposvári fejlesztésekről a Mérnök újság 2020. 04 lapszámában pp.: 31-33.  Zanatyné Uitz Zsuzsanna, a Kaposvári Vagyonkezelő  Zrt. távfűtési műszaki vezetője által írt cikk.


Változott az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet
A 41/2019. (XI. 14.) ITM rendelet módosította az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletet, amivel változott a távhőellátás primer energia átalakítási tényezőjének (etávhő) és a megújuló energia részarányának (esus, távhő) figyelembe vehető értéke.
Az alkalmazandó adatokat a távhőszolgáltató adatszolgáltatása alapján a  Lechner Nonprofit Kft. évente közzéteszi az e-epites.hu honlapon.
Megjelent a Magyar Közlöny 180. számában. lsd. a 7378.-oldalt.
A rendelet letölthető innen.


A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége 2019. novemberében Kecskeméten rendezte meg a XIX. Távhőszolgáltatási Szakmai Napok Konferenciát és a III. Távhősök Viadala Távfűtésszerelő Versenyt. A konferencia központi témája a "Korszerű távhős megoldások" volt. Társaságunktól (mint a konferencia bronz fokozatú szponzora) "Kamstrup 3. generációs mérőeszközök és rendszerek – a távhő szolgálatában" címmel tartott előadást Fekete Balázs kollégánk. Az előadás diái itt megtekinthetők.


Fekete Balázs előadása a 32. Távhő vándorgyűlésen (Mátraháza 2019. szeptember 17-18) - itt olvasható illetve itt megnézhető.


Present State of the Hungarian District heating Sector  (angolul) Megjelent a DBDH "Hot and Cool" kiadványának 4/2018 számában.


Bemutatkozik a Comptech  Megjelent a 25 éves MATÁSZ "FÓKUSZBAN A TÁVHŐ" című 2018.évi 3. hírlevelében. A teljes hírlevél az alábbi linken érhető el: http://tavho.org/rolunk/fokuszban-a-tavho


A XVIII. Távhőszolgáltatási Szakmai Napokon (2018 november 6-7, Eger ) a READy mérésadatgyűjtő rendszerről kollégánk Fekete Balázs előadást tartott, mely itt olvasható illetve itt megnézhető.
A Comptech Kft. a rendezvény ezüst fokozatú támogatója volt. A beszámoló a szakmai napokról itt olvasható.


A Comptech Kft. megkapta 2018-ban a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége által adományozott:
                                      „Távhőszolgáltatásért nívódíjat”
kiemelve cégünk több évtizedes tevékenységét a magyar távhőszolgáltatás fejlesztése, mérés szerinti elszámolás bevezetésének érdekében.
Ügyvezetőnkkel cikk jelent meg a Magyar Installateur 2018/6-7 lapszámában.


XVIII. Távhőszolgáltatási Konferencia és Szakmai Kiállítás (cikk a Magyar Installateur 2018/5 számában)


Dán távhőszolgáltatási workshop  2018. április 23.


Beszámoló a XVII. Távhőszolgáltatási Szakmai Napokról, Budapest 2017, novermber 14-15. (cikk a Magyar Installateur 2017/11-12 számában)


Beszámoló a XVII. Távhőszolgáltatási Konferencia és Szakmai Kiállításról, Tihany 2017, május 9-11. (cikk a Magyar Installateur 2017/5 számában)


Kamstrup READy Manager – A jövõ megoldása: az energiamérés és felügyelet digitalizálása (cikk az Energiagazdálkodás 2017/1-2 számában)


Kamstrup READy Manager – A jövõ megoldása: mérés, felügyelet, analízis egy helyen (cikk a Magyar Installateur 2016 októberi számában)


Megjelent az energiahatékonyságról szóló törvény és annak végrehatási utasítása.2015. évi 70. számú Magyar Közlöny: Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény2015. évi 71. számú Magyar Közlöny: Az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról szóló 122/2015. (V. 26.) Korm. rendelet.


Mindig van jobb megoldás a hõfogyasztás mérésére: Minden igényt kielégítõ megoldások a FÕTÁV Zrt.-nél


Kínai távfûtés dán mérõkkel (cikk angolul)


A távhõköltségek csökkentésének hatékony eszköze a MID kompatibilis hõfogyasztásmérõ (cikk a Magyar Installateur 2007 decemberi számában)


Metering Billing/CRM Europe 2009 konferencia és kiállítás (cikk a Magyar Installateur 2009 októberi számában)


A jó ügyfélkapcsolathoz minõségi eszközökre és szolgáltatásokra van szükség (cikk a Magyar Installateur 2011 októberi számában)


Intelligens Kamstrup vízmérõ nyerte a nemzetközi formatervezési díjat


A FÕTÁV Zrt. – MÉGSZ  közös rendezésében 2012. március 8.-án megtartott tervezõi Klubnapon a „Társasházak szellõzési rendszereinek korszerûsítése” címmel elõadást tartó Király Tamás mûszaki igazgató (Aereco) a Magyar Installateur 2011/októberi lapszámában (pp.: 18-19) beszámolt tevékenységükrõl és hivatkozik villamos fogyasztásmérõinkre (2. ábra).


ETE Somogy megyei csoport szakmai nap


Könyvajánló:
Megjelent az Energetikai Kiadó gondozásában a Méréstechnika címû könyv.

A könyv számos szerzõ tollából részletesen tárgyalja a villamosenergia-fogyasztás, gázfogyasztás, hõmennyiség-mérés problémakörét, bemutatva számos gyakorlati megoldást


Beszámoló a KÖVET (Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért) Energetikai Munkacsoportjának nyílt üléséről


A Comptech Kft. a Távhőszolgáltatási Szakmai Napok 2014 konferencia bronz fokozatú támogatója. A konferencia 2014. november 27-28. között Siófokon a Hotel Azúr**** Wellness és Konferencia Szállodában került megrendezésre a MATÁSzSz szervezésében.

Műszaki vezetőnk Weywara Tibor (wt@multical.hu): Több közműves fogyasztásmérő-távkiolvasás hazai gyakorlati megvalósítása címmel tartott előadást.

Az előadás diái letölthető a MATÁSzSz honlapjáról, vagy honlapunkon is elérhető *.pdf formátumban itt.


A Comptech Kft. - mint a dán Kamstrup A/S hazai képviselője - szervezésében a Fővárosi Vízműveknél kerültek bemutatásra 2015 február 10.-én a READySuite alkalmazási lehetőségei.

A nagy érdeklődéssel kísért prezentációt Per Sandström a Kamstrup A/S régióért felelős mérnöke tartotta. A READySuite applikáció mellett bemutatta a korszerű okos mérést is támogató ultrahangos hideg- meleg-vízmérőket és számos sikeres nemzetközi referenciát.


Hőfogyasztásmérők mérésadatainak távoli gyűjtése Előadás a 2001. májusi Távhő Fórumon, Sopronban.

Copyright © 2020 - Comptech Kft.- Minden Jog Fenntartva