Fogyasztásmérési megoldások energiaszolgáltatóknak

Sajtószoba / Press Room

A Sajtószobában a Comptech Kft. életével illetve a forgalmazott termékekkel kapcsolatos sajtóközleményeket és híreket, illetve archívumunkban a régebbi anyagokat olvashatják.


Beszámoló a IX. MaTáSzSz Üzleti Klub rendezvényről. Részletek: itt olvashatók.
Szegeden került megrendezésre a  A konferencia legfontosabb gondolatai itt olvashatók.
Bisnode „A” ezüst fokozatú tanúsítvány a pénzügyileg legstabilabb cégeknek. Részletek: itt olvashatók.

Fekete Balázs kollégánk  2020.11.04-én a Matászsz Online Akadémia keretében "Okos mérés, fogyasztásmérők vezeték nélküli kiolvasó rendszere" címmel tartott előadást. Az előadás diái itt megtekinthetők.
Aki lemaradt az élő előadásról, megtekintheti a MATÁSZSZ YouTube csatornáján itt.


Büszkék vagyunk kiemelt partnerünkre, a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt.-re, hiszen folyamatos, átgondolt koncepciót követő fejlesztéseivel példát mutat bármely szolgáltató számára. Külön öröm számunkra, hogy ennek a fejlesztésnek mi is részesei lehetünk Kamstrup MULTICAL 3. generációs ultrahangos hőmennyiségmérőinkkel és a rájuk épülő Kamstrup READy Manager vezeték nélküli távkiolvasó rendszerrel. Manapság a távhő szolgáltatóknak egyre inkább pontos és nagyszámú mérési adatra van szüksége. Ezt a nagy adatmennyiséget precízen össze kell gyűjteni és „okosan” felhasználni a rendszer optimalizálására, a jövőbeni energiaigény meghatározására, és az új fogyasztók bevonásával kapcsolatos költségek csökkentésére, megfelelő előtervezéssel.

További információ található a kaposvári fejlesztésekről a Mérnök újság 2020. 04 lapszámában pp.: 31-33.  Zanatyné Uitz Zsuzsanna, a Kaposvári Vagyonkezelő  Zrt. távfűtési műszaki vezetője által írt cikk.


Változott az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet
A 41/2019. (XI. 14.) ITM rendelet módosította az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletet, amivel változott a távhőellátás primer energia átalakítási tényezőjének (etávhő) és a megújuló energia részarányának (esus, távhő) figyelembe vehető értéke.
Az alkalmazandó adatokat a távhőszolgáltató adatszolgáltatása alapján a  Lechner Nonprofit Kft. évente közzéteszi az e-epites.hu honlapon.
Megjelent a Magyar Közlöny 180. számában. lsd. a 7378.-oldalt.
A rendelet letölthető innen.


A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége 2019. novemberében Kecskeméten rendezte meg a XIX. Távhőszolgáltatási Szakmai Napok Konferenciát és a III. Távhősök Viadala Távfűtésszerelő Versenyt. A konferencia központi témája a "Korszerű távhős megoldások" volt. Társaságunktól (mint a konferencia bronz fokozatú szponzora) "Kamstrup 3. generációs mérőeszközök és rendszerek – a távhő szolgálatában" címmel tartott előadást Fekete Balázs kollégánk. Az előadás diái itt megtekinthetők.


Fekete Balázs előadása a 32. Távhő vándorgyűlésen (Mátraháza 2019. szeptember 17-18) - itt olvasható illetve itt megnézhető.


Present State of the Hungarian District heating Sector  (angolul) Megjelent a DBDH "Hot and Cool" kiadványának 4/2018 számában.


Bemutatkozik a Comptech  Megjelent a 25 éves MATÁSZ "FÓKUSZBAN A TÁVHŐ" című 2018.évi 3. hírlevelében. A teljes hírlevél az alábbi linken érhető el: http://tavho.org/rolunk/fokuszban-a-tavho


A XVIII. Távhőszolgáltatási Szakmai Napokon (2018 november 6-7, Eger ) a READy mérésadatgyűjtő rendszerről kollégánk Fekete Balázs előadást tartott, mely itt olvasható illetve itt megnézhető.
A Comptech Kft. a rendezvény ezüst fokozatú támogatója volt. A beszámoló a szakmai napokról itt olvasható.


A Comptech Kft. megkapta 2018-ban a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége által adományozott:
                                      „Távhőszolgáltatásért nívódíjat”
kiemelve cégünk több évtizedes tevékenységét a magyar távhőszolgáltatás fejlesztése, mérés szerinti elszámolás bevezetésének érdekében.
Ügyvezetőnkkel cikk jelent meg a Magyar Installateur 2018/6-7 lapszámában.


XVIII. Távhőszolgáltatási Konferencia és Szakmai Kiállítás (cikk a Magyar Installateur 2018/5 számában)


Dán távhőszolgáltatási workshop  2018. április 23.


Beszámoló a XVII. Távhőszolgáltatási Szakmai Napokról, Budapest 2017, novermber 14-15. (cikk a Magyar Installateur 2017/11-12 számában)


Beszámoló a XVII. Távhőszolgáltatási Konferencia és Szakmai Kiállításról, Tihany 2017, május 9-11. (cikk a Magyar Installateur 2017/5 számában)


Kamstrup READy Manager – A jövõ megoldása: az energiamérés és felügyelet digitalizálása (cikk az Energiagazdálkodás 2017/1-2 számában)


Kamstrup READy Manager – A jövõ megoldása: mérés, felügyelet, analízis egy helyen (cikk a Magyar Installateur 2016 októberi számában)


Megjelent az energiahatékonyságról szóló törvény és annak végrehatási utasítása.2015. évi 70. számú Magyar Közlöny: Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény2015. évi 71. számú Magyar Közlöny: Az energiahatékonyságról szóló törvény végrehajtásáról szóló 122/2015. (V. 26.) Korm. rendelet.


Mindig van jobb megoldás a hõfogyasztás mérésére: Minden igényt kielégítõ megoldások a FÕTÁV Zrt.-nél


Kínai távfûtés dán mérõkkel (cikk angolul)


A távhõköltségek csökkentésének hatékony eszköze a MID kompatibilis hõfogyasztásmérõ (cikk a Magyar Installateur 2007 decemberi számában)


Metering Billing/CRM Europe 2009 konferencia és kiállítás (cikk a Magyar Installateur 2009 októberi számában)


A jó ügyfélkapcsolathoz minõségi eszközökre és szolgáltatásokra van szükség (cikk a Magyar Installateur 2011 októberi számában)


Intelligens Kamstrup vízmérõ nyerte a nemzetközi formatervezési díjat


A FÕTÁV Zrt. – MÉGSZ  közös rendezésében 2012. március 8.-án megtartott tervezõi Klubnapon a „Társasházak szellõzési rendszereinek korszerûsítése” címmel elõadást tartó Király Tamás mûszaki igazgató (Aereco) a Magyar Installateur 2011/októberi lapszámában (pp.: 18-19) beszámolt tevékenységükrõl és hivatkozik villamos fogyasztásmérõinkre (2. ábra).


ETE Somogy megyei csoport szakmai nap


Könyvajánló:
Megjelent az Energetikai Kiadó gondozásában a Méréstechnika címû könyv.

A könyv számos szerzõ tollából részletesen tárgyalja a villamosenergia-fogyasztás, gázfogyasztás, hõmennyiség-mérés problémakörét, bemutatva számos gyakorlati megoldást


Beszámoló a KÖVET (Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért) Energetikai Munkacsoportjának nyílt üléséről


A Comptech Kft. a Távhőszolgáltatási Szakmai Napok 2014 konferencia bronz fokozatú támogatója. A konferencia 2014. november 27-28. között Siófokon a Hotel Azúr**** Wellness és Konferencia Szállodában került megrendezésre a MATÁSzSz szervezésében.

Műszaki vezetőnk Weywara Tibor (wt@multical.hu): Több közműves fogyasztásmérő-távkiolvasás hazai gyakorlati megvalósítása címmel tartott előadást.

Az előadás diái letölthető a MATÁSzSz honlapjáról, vagy honlapunkon is elérhető *.pdf formátumban itt.


A Comptech Kft. - mint a dán Kamstrup A/S hazai képviselője - szervezésében a Fővárosi Vízműveknél kerültek bemutatásra 2015 február 10.-én a READySuite alkalmazási lehetőségei.

A nagy érdeklődéssel kísért prezentációt Per Sandström a Kamstrup A/S régióért felelős mérnöke tartotta. A READySuite applikáció mellett bemutatta a korszerű okos mérést is támogató ultrahangos hideg- meleg-vízmérőket és számos sikeres nemzetközi referenciát.


Hőfogyasztásmérők mérésadatainak távoli gyűjtése Előadás a 2001. májusi Távhő Fórumon, Sopronban.

Copyright © 2020 - Comptech Kft.- Minden Jog Fenntartva