Fogyasztásmérési megoldások energiaszolgáltatóknak

Termékek

A Kamstrup A/S a világ vezető energia- és vízmérés technikai  megoldások szállítója. Megoldásai támogatják a közműveket és az egyedi méréssel ellátott ingatlanokat. Több mint 70 éve megbízható, költséghatékony megoldásokat szállít világszerte.
 
A Kamstrup termékválasztékában megtaláljuk az okos fogyasztásmérő rendszereket, tárhely szolgáltatásokat és egyéb intelligens hálózati alkalmazásokat.   Az összes terméket legmagasabb fokú környezetvédelmi és minőségi tanúsítással állítják elő automatizált dániai és amerikai (US) gyártóüzemükben. Minden mérőeszközt kibocsájtás előtt egyedileg tesztelnek.

Tények:

  • 1500 alkalmazott a világ több mint 20 országában
  • Több mint 70 év tapasztalat
  • Forgalom 2018-ban 320 millio €
  • Központ Dániában
  • 100%-ban a dán OK energiaipari vállalt tulajdonában

A Kamstrup növekedéséről hírlevelünkben olvashat többet.


A Comptech Kft. 1991 óta képviseli Magyarországon a KAMSTRUP A/S-t.

Kapcsolatunk a Kamstrup A/S céggel 1991-től datálódik. Abban az évben tartotta az UNICHAL 25. kongresszusát Budapesten és itt alakítottuk ki az azóta is eredményes üzleti kapcsolatunkat. (1995-ben a UNICHAL a nevét EUROHEAT & POWER-re változtatta) A sikeres tízéves kapcsolatunkról emlékéremmel emlékeztünk meg. (Tervezte és verte Szabó Géza ötvösmester, ÉREMVERDE®, Szeged)

 


A Comptech Kft. elődje a ’80-as évek végén alapított a Comptech Számítástechnikai Polgár Jogi Társaság (Pjt). Az 1985-86-os években felmerült az igény hogy  kutatást kellene végezni arról, hogyan alakul a távfűtéses épületekben az idő függvényében a használati meleg víz fogyasztás és az energia felhasználás Budapesten és a vidéki nagyvárosokban. De mivel mérjenek? Elvállaltuk, hogy készítünk műszereket és adatgyűjtőket (ma már persze ez nem nagy ügy), de akkoriban még volt COCOM lista, így például a hosszúidejű adatgyűjtő egy telex gép volt (ezt lehetett a Postától olcsón bérelni) és a lyukszalagokat a BME Odra számítógépén dolgozták fel.  A kutatásról Prof. Dr Garbai László és Vadas Dávid szerzőpáros számolt be "A mértékadó HMV-igények alakulása 1986-2008 között" címmel a Magyar Épületgépészet LVIII. Évfolyam 2009/4. lapszámában (pp.: 28-30).

Az előbbiekből következik, hogy a Comptech Kft. munkatársai  elég jól értettek a hőfogyasztás méréséhez, így kézenfekvő volt a kapcsolatfelvétel a Kamstrup munkatársaival, akik a UNICHAL 25. kongresszusán mint kiállítók a magyarországi képviselet lehetőségét is keresték. Ennek lassan 26 éve.

A képen balról a második Mikael Hansen, aki jelenleg "Head of Distributor sales Water division – EMEA & Asia" pozícióban dolgozik, jobboldalon pedig Macskássy Péter a Comptech ügyvezetője.

Csere László az OMH* akkori munkatársa a Mikael Hansennel a Multical® I (az első mikroprocesszoros Kamstrup hőfogyasztásmérő) dokumentációját tanulmányozza.
* A 260/2006. (XII. 20.) Korm. Rendelet 14. § (2) bekezdése értelmében az Országos Mérésügyi Hivatal (OMH) 2007. január 1-ével megszűnt, általános jogutódja a: Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH).


A Comptech Kft. ma már kizárólag ultrahangos elven működő korszerű hőfogyasztásmérőket forgalmaz. A Kamstrup 25 éves tapasztalata bizonyítja, hogy hosszútávon az ultrahanggal működő rendszer a legmegbízhatóbb. A készülékek a utazási-idő elvén alapuló kétirányú ultrahang-technikával mérik az átfolyt vízmennyiséget a qp= 0,6 m3/h – 1000 m3/h névleges átfolyással.

   

Az első ultrahangos átfolyásmérő amely 1991-95 között volt gyártásban.

Copyright © 2020 - Comptech Kft.- Minden Jog Fenntartva