Fogyasztásmérési megoldások energiaszolgáltatóknak
Termékek » Mérők » Vízmérők » MC 21 háztartási vízmérő

MULTICAL 21

  • Ultrahangos mérési elv
  • Hajszálpontos mérés
  • Rendkívül hosszú élettartam
  • Vákuumzárt mérőház kialakítás
  • Környezetbarát mérőeszköz 

A MULTICAL 21 vízmérő hideg/melegvíz fogyasztás mérésére szolgál háztartásokban, lakótelepeken és ipari létesítményekben. Az ultrahangos mérési elve garantálja a hajszálpontos mérést és a rendkívül hosszú élettartamot. Az ultrahangos átfolyásmérés a jelterjedési idő mérésén alapszik és minden mérés, referenciák, kiolvasások, számítások és az adatkommunikáció kezelése egy fejlett, speciálisan kialakított elektronikus áramkörrel történik. Így a mérő nem tartalmaz mozgó alkatrészt, mely tény rendkívül ellenállóvá teszi a mérőt a kopással és a vízben lévő szennyeződésekkel szemben.

A MULTICAL 21-es vízmérő összességében teljesíti a nehézfém mentességre vonatkozó követelményeket. A MULTICAL 21 környezeti jelentése (más nevén Carbon Footprint, azaz szénlábnyom), rögzíti, hogy a mérőnek alacsony a környezetre gyakorolt káros hatása és a felhasznált anyagok legalább 80%-a újrahasznosítható a mérő selejtezése után. A Carbon Footprint deklaráció (GB) itt megtekinthető.

A MULTICAL 21 alapesetben beépített Wireless (vezetéknélküli) M-bus adatkommunikációval kerül szállításra.

Az általunk forgalmazott hidegvízmérők maradéktalanul megfelelnek a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által (MKEH) HE6/4-2006 hitelesítési előírásban a hidegvízmérőkre vonatkozó műszaki specifikációnak. Lásd az MKEH állásfoglalása.

Az előírás teljes szövege az MKEH honlapján  itt tekinthető meg: http://www.mkeh.gov.hu/meresugy/HE-list

A MID Certificate dokumentum igazolja, hogy a mérőeszköz maradéktalanul megfelel a vonatkozó legfontosabb  EU –irányelvek, úgymint: MID (Measuring Instruments Directive); LVD (Low Voltage Directive); EMC (Electromagnetic Compatibility Directive) stb. (a MID típusvizsgálati jegyzőkönyv magyar változata).

Tartozékok:

Külső antenna
- Adatlap (HU)
Vízmérő tartozékok
- Adatlap (HU)
Wired (vezetékes) M-busz adapter
- Adatlap (GB)
Impulzus adapter
- Adatlap (HU)

A Kamstrup MULTICAL 21 okos vízmérője nyerte a nemzetközileg elismert German iF dizájn díj 2012-t a formatervezésért. A díjat hivatalosan 2012. február 10-én adták át Münchenben a BMW Welt épületében rendezett ünnepségen. Megnyerte továbbá Londonban az “Okos Vízmérés az év innovációja“ díjat is.

 

Ismerkedjen meg a MULTICAL 21 világával (GB): http://www.multical21.com

Utoljára módosítva: 2022 július 13.

Kapcsolatfelvétel
A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki.
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. Az űrlap elküldése után egy munkanapon belül visszahívjuk.
Copyright © 2020 - Comptech Kft.- Minden Jog Fenntartva